Bemutatkozás

dr. Boncz Ágota

dr. Boncz Ágota


dr. Boncz Ágota


belgyógyász-diabetológus


foglalkozás egészségügyi szakorvos

 

Általános orvosi diplomámat Debrecenben szereztem 1987-ben.


Pályámat anaeszteziológiai és intenzív terápiás osztályon kezdtem Győrben, majd belgyógyászati osztályon folytattam ugyanitt.


1995-ben szakvizsgáztam belgyógyászatból. Néhány évet a gyógyszeriparban töltöttem, majd a Kardirex Egészségügyi Központban dolgoztam.


2007 a tanulás éve volt: januárban foglalkozás egészségügyi szakvizsgát, decemberben diabetológiai minősítést szereztem.


2004 óta foglalkozom túlsúlyos páciensek testsúlycsökkentésével. Ebben dietetikus és gyógytornász állnak rendelkezésre, akik a táplálkozás- és mozgásterápia szakértői. Jó hangulatú együttes tanulás, szemléletváltás biztosítja a hosszú távú eredményességet.

Az állami egészségügy anomáliáit látva, tapasztalva úgy döntöttem, hogy a magánegészségügyben folytatom orvosi munkámat. Itt érzem azt a lehetőséget, amire mind a pácienseknek, mind nekem szükségem van: kellő időt a vizsgálatra, a kezelésre, a felmerülő kérdések megbeszélésére. Hiszem, hogy ha valaki tudja, mit miért kell tennie, könnyebben elfogadja azt, így hatékonyabbá válik a gyógyítás. A vizsgálat előre egyeztetett időpontban történik, így tudjuk elkerülni a fölösleges várakozást.

Egészségnevelés keretében évek óta tartok iskolai életmód előadást kamaszoknak, valamint betegségekkel kapcsolatos kérdésekre válaszolok rendszeresen az Informed.hu portál Orvos válaszol rovatában.

Angol nyelven beszélek. Hobbim a mozgás, annak minden formája és nagyon szeretek olvasni.